Servant Leadership Faculty
Advies en opleidingscentrum voor mens en organisatie

Welkom op de website van Servant Leadership Faculty

Leiderschap

Leiderschap in de 21e eeuw vraagt heel andere vaardigheden dan die u door de bank genomen hebt verkregen in uw HBO of Academische opleiding. Vaardigheden zoals het bevorderen van synchroniciteit, het authentiek handelen vanuit jouw unieke zelf, zoals je intuïtie, het voelen en observeren, zijn nu een "must". Leidinggeven op een effectieve en empatische manier vergt echte verbinding met jezelf en de omgeving, meer dan we tot nu toe gewend waren. Dat is wat wij al decennia lang deelnemers aan de Servant Leadership Faculty als "kunde" en niet als "kunstje" leren. Servant Leadership is namelijk een manier van "zijn", zowel zakelijk als privé. Een manier die gericht is op gelukkig en succesvol worden/zijn in alle facetten van het leven. Een van de grondleggers van de Faculty, Tjeb Maris, is 'The First  Founder of Servant Leadership' in Europa. Vanuit het gedachtegoed van Robert Greenleaf, innovatief en actief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, arbeidsmarkt en organisatie. Servant Leadership Faculty werkt nationaal en internationaal samen met adviseurs en medewerkers op dit gebied.

De visie op dienend leiderschap heeft een groeiende belangstelling in de huidige maatschappij. Veranderende organisaties en onderlinge relaties worden opnieuw gedefinieerd. De omgeving dwingt tot aanpassing en keuzes. Persoonlijke vaardigheden en initiatief spelen hierbij een grote rol. Daarnaast sluiten sociale innovatie en het nieuwe werken aan bij de filosofie van dienend leiderschap.

Tjeb Maris, oprichter en eigenaar van Marezate B.V., bracht als the first founder of Servant Leadership in de jaren '80 het gedachtegoed van Robert K. Greenleaf naar Europa en Nederland.

 

Wat is Servant Leadership volgens de filosoof Robert K. Greenleaf?

Servant Leadership is in de context van management en leiderschap afkomstig van Robert K. Greenleaf (1904-1990). Hij gebruikte Servant Leadership in zijn essay “The servant as leader” in 1970. In zijn tijd liep hij voorop met zijn beeld over hoe een leidinggevende zich eigenlijk zou moeten gedragen. In de eerste plaats dienend, omdat hij de intentie heeft om de allerbelangrijkste behoeften van anderen te vervullen, en daarna pas de keuze makend om zelf te gaan leiden, vanuit dezelfde intentie.

De vooronderstelling die Greenleaf had is dat wanneer de menselijke kant van medewerkers in balans is, dit ook professionele resultaten oplevert.
Wat kenmerkt nu een goede Servant Leader? Greenleaf zei hierover: “Groeien degenen die je dient als persoon, worden zij zelfbewuster, wijzer, vrijer, zelfstandiger en meer autonoom en ontwikkelen ze zich zo dat zij ook anderen willen dienen?”